Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přeji sváteční ráno, pane Stiftere.

Věřím, že Váš text je upřímný a od srdce. přesto si do Vás přátelsky rýpnu.

Zaprvé, jako aktivní křesťan a protestant k tomu jste menšinou. Píšete o útlaku většiny menšinami, ale nejsem si jistý, jestli čtete realitu správně. Osobně si myslím, že nedostatek sebevědomí, sebeúcty a rozhodnosti vede k tomu, že lidé podvědomě reagují jako "utiskovaná menšina" ve chvíli, kdy mají projevit rozum racio a klid většiny. Hrát si na ublíženého je národní sport.

Další Váš velký omyl je nepochopení bezvěrectví. Vy na ateisty /agnostiky hledíte pohledem věřícího a imanentně jim přisuzujete nějaký druh odpadlictví, nízkosti či nedokonalosti, přitom moc nevíte o tom, jak oni myslí.

My nejsme Bohy ani sobě, ani nikomu jinému. My o Bohu neuvažujeme, my se s ním nepereme, pro nás není a proto se jím nezabýváme. Koneckonců, ten semafor a barvy na něm, ten dodržujeme proto, že víme, že jistá pravidla si uložit a dodržovat musíme, i když se nebojíme žádného trestu a víme, že po smrti nás nic nečeká, proto žijeme zde a teď jak nejlépe to jde. A jde to celkem dobře, protože když srovnáme kriminalitu u nás a v podobně "bezbožných" zemích jako Británie, statistiky říkají, že domácí i bez Boha neberou životy a svobodu druhých nadarmo. Naopak, hromady mrtvol, vzniklé z hříchu zoufalcova v tak "zbožné" Americe nám ukazují, že i to, že 80% Američanů jsou aktivní věřící, nezabrání v tom, aby se navzájem hromadně vybíjeli po ulicích jako zvěř.

Ten Váš Bůh poštval miliony muslimů do džihádu, Bůh je jen jeden, takže ten stejný Bůh posloužil Američanům a bezbožným Angličanům jako záminka k vylhané kruciátě, Boha mají plná ústa ti, kdo pochodují po USA se svastikou na praporu a automatickou puškou přes rameno a diktují druhým, co smí a nesmí...

Nemyslíte si, že před tím, než se začnete vytahovat na nevěřící, měli byste si uklidit ve vlastním domě? Jste si opravdu jist, že Bůh činí tyto lidi "lepšími"?

0 0
možnosti

Pěkně napsáno a souhlas.

0 0
možnosti

J25a88n 48M76a59r27e66k

7. 8. 2022 2:39

Jene, mluvíš mi z duše. Karma jako Brno. Ale ted to slízneš od moudrého Ondřeje Flégla!!!

0 0
možnosti

J94o63s45e32f 74P24o10t46r

6. 8. 2022 23:00

Dal jsem vám karmu !!!

0 0
možnosti
Foto

R^ Děkuji za tento článek.

1 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 36,04
  • Průměrná čtenost 1331x
Jsem věřící křestan. Mám rád lidi a chtěl bych se stát trpělivým a laskavým člověkem - bohužel mi k tomu ještě hodně chybí.

Seznam rubrik